Rørte tyttebær

  • 22.09.2015 kl. 22:43

Du trenger:

  • 1kg tyttebær
  • 500g sukker

Start med å rense bærene, her var jeg heldig som hadde en samboer som satt å renset bærene etter vi kom hjem fra tyttebærturen vår på søndag. Rør ca. 1/3 av bærene med alt sukkeret til de er knust. Bland så inn resten av bærene forsiktig, la så syltetøyet stå kaldt over natten. Når syltetøyet har stått kaldt til neste dag kan man røre godt uten at man knuser bærene. Ha så syltetøyet over i fryse bokser eller noen fine glass eller krukker med skrulokk. Syltetøyet egner seg godt til frysing. Rørte tyttebær i en søt liten glasskrukke er en fin gave å gi bort.

På tyttebærtur

  • 20.09.2015 kl. 18:24

I dag har vi vært på tyttebærtur sammen med min onkel og tante her på Gjøvik. De hadde allerede plukket mye fra før, men trengte enda mer bær for å kunne lage tyttebærsyltetøy som de kunne gi bort etter forespørsel fra flere i familien. Vi fant et sted med kjempemange tyttebærbusker og bæra hang i store klaser. Vi plukket til vi følte at vi hadde holdt på lenge nok, vi endte med å ha plukket ca. 12L tyttebær. Da var det på tide å avslutte og ta en velfortjent pause med litt grillmat. Preben og jeg plukket ca. 4L til sammen som Preben sitter å renser nå mens han ser på fotballkampen mellom Southampton - Manchester United. Til tirsdag skal vi til onkel og tante for å lage syltetøy av bærene vi har plukket.

Vestfold maraton 2015

  • 05.09.2015 kl. 22:23


Da har jeg fullført mitt andre halvmaraton med parmaraton sammen med samboeren!

Jeg løp første etappe og startet i Larvik og vekslet med Preben på Råstad togstasjon. Derfra fortsatte han på den andre etappen videre til mål på brygga i Tønsberg. Etappen jeg løp var en tung løype i forhold til den jeg løp i Tromsø. Det var en godt kupert løype og jeg må si det ble tungt på slutten. I tillegg ble det en regnfull dag med mye regn og vind. Mange sprekinger som fullførte selv med tunge forhold. Det ble ikke noe ny pers på halvmaraton, men jeg er likevel fornøyd med tiden ettersom det ikke har blitt så mye trening i det siste. Jeg fullførte min halvmaraton på 02.17.59, mens Preben løp sin etappe inn på 01.26.21. Totalt ble tiden på vår maraton 03.44.20. 

Må også skryte av støtteapparatet som har fulgt oss rundt i løypa i dag. Besteforeldrene mine kjørte meg til start og fulgte meg hele veien til Råstad, lillesøster Martine var med oss hele veien til Tønsberg. Det hjalp godt på motivasjonen. Klar for nytt løpeeventyr i Vestfold!

  • 04.09.2015 kl. 10:59

Etter sommerferien begynte jeg rett i medisinsk praksis på Gjøvik sykehus. Det har vært mye å gjøre og det har ikke vært mye tid til andre ting ettersom dette er siste sykehuspraksis i studiet. I helgen har jeg og samboeren tatt et lite "avbrekk" fra praksis og skole og er nå tilbake i Sandefjord...men vi er ikke hjemme bare for å slappe av, i morgen er det klart for Vestfold maraton! 

Jeg har ikke fått trent så godt som jeg gjorde fram mot Midnight Sun Marathon i Tromsø, i tillegg har ikke formen vært helt bra den siste uken da jeg har hatt mye vondt i hodet og følt meg slapp og sliten. Formen føles bedre nå og jeg har bestemt meg for å løpe, det går kanskje ikke så verst likevel. Jeg satser på at overskuddet er der etter mye hvile. Jeg kan heller ikke svikte Preben når vi har meldt oss på som et lag der vi skal løpe hver vår halvmaraton. Jeg skal løpe første etappe og veksler med Preben når jeg har løpt 21.1km. Jeg ser frem til å løpe min andre halvmaraton og håper det blir en fin løpetur gjennom Vestfold. 


Jeg har laget meg en bruker på løpsloggen.no, der ligger det oversikt over løp her i landet og noen løp rundt om i andre land. Er det et løp som ikke ligger der kan man registrere det selv. Man kan også registrere sine egne resultater. 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits