Elephant bedroom camp Samburu

  • 16.07.2017 kl. 22:29

Elephant bedroom camp i Samburu er den perfekte lodgen om du vil komme nær dyrene. Vi var der i to netter fra 28.06. - 30.06. Vi ble hentet av vår guide og sjåfør i Nairobi kl.06.00 på morgen. Fra Nairobi var det ca. 5 - 6 timer med kjøring før vi var fremme i Samburu. Til tross for en lang kjøretur var det mye å se langs veien. Vi spiste en deilig engelsk frokost på en restaurant med navn Barneys, rett etter frokost stoppet vi blant annet på ekvator for å se corioliseffekten.

Vi bodde i et stort telt hevet med stolper fra bakken. Teltet var innredet med to dobbeltsenger, moderne toalett og dusj. Det var mye aper og bavianer i området, men personalet som jobbet i campen var flinke til å holde dem unna ved måltider. Det var derfor også viktig å låse teltet med en hengelås når man gikk ut, slik at man ikke fikk besøk av aper i teltet. Vi hadde også vår egen terrasse jeg kunne sitte å lese en bok og samtidig følge med på elefantene som gikk gjennom campen. Det var også deilig med det lille bassenget på terrassen, der kunne jeg kjøle meg ned etter å ha sittet i den varme solen. Fra teltet hadde vi utsikt til elven, og kunne se dyrene komme for å drikke vann. Dessverre hadde det ikke regnet på flere måneder, derfor var det veldig tørt men det var likevel masse dyr å se. Mellom safariene kunne man få seg en avslappende massasje. Jeg fikk massasje den ene dagen og det var utrolig godt etter noen timer ute i bilen.

Dette var mitt andre besøk hos Elephant bedroom, og jeg synes det er fantastisk hvor nært dyrene kommer campen. Jeg vil virkelig anbefale denne lodgen!
Samburu national reserve

  • 04.07.2017 kl. 15:05

Vi er tilbake fra tre fantastiske dager i Samburu. Jeg forsøkte å poste et innlegg her etter at vi var tilbake, men jeg hadde litt problemer med internettet her. Lodgen vi overnattet i heter Elephant bedroom, jeg har vært der en gang tidligere og jeg koste meg like mye denne gangen. Her kommer du virkelig tett på dyrene, spesielt elefantene som kommer vandrende inn mellom teltene. Jeg skal skrive et eget innlegg om lodgen med bilder senere i kveld. Samburu National reserve er full av spennende dyreliv. Her finner du sjeldne arter som grevy's zebra, reticulated giraffe, gerenuk (også kalt giraffe antilope), oryx og somali struts. Den eneste vi ikke fikk se av disse dyrene var somali struts. Likevel er jeg veldig fornøyd med alle dyrene vi har sett. 

Vi lette etter leopard i Masai Mara uten å lykkes, og siste kvelden i Samburu var vi så heldig å få øye på en leopard. Jeg fikk tatt mange fine bilder. Jeg har også tatt en del video mens jeg har vært her, og gleder meg til å sette sammen en video når jeg kommer hjem til Norge igjen. Jeg håper dere liker bildene. 


Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits