Kanelboller

 • 30.05.2015 kl. 19:10

I dag er det et forferdelig regnvær her på Gjøvik, men en perfekt dag for å være inne og bake litt deilig gjærbakst. Kjæresten min er utdannet baker og i dag har han forsøkt å lære meg å lage kanelboller ved å tvinne til en knute. Det begynner å komme seg (litt), men jeg synes det er mye lettere å rulle en pølse og deretter skjære skiver av den. Vi har ingen eltemaskin her i hus så det er godt jeg har en baker som kan gjøre jobben for hånd. Synes eller det har vært en fin og morsom dag, og resultatet smakte kjempe godt. 

Hvetedeig

Ingredienser

800g hvetemel

1 egg

5dl melk

125g sukker

12g salt

35g gjær

115g usaltet smør

 

Fremgangsmåte

Egg, melk og smør skal være romtemperert, ta dermed disse tingene ut av kjøleskapet i god tid. Del smøret i terninger. Ved bruk av saltet smør vil dette gi saltere bakverk. Bruk usaltet smør eller ta hensyn til at smøret inneholder salt når du måler opp saltet. Bland alt i en eltebolle, eller du kan prøve deg på metoden vi brukte som vist under på bildene. Vi eltet for hånd ettersom vi ikke har noen god kjøkkenmaskin som kan gjøre jobben for oss. Vent med smøret og hold igjen litt av melken. Smøret eltes inn i slutten av elteperioden. Kjør blandingen i en eltemaskin, spe inn melken og bland så inn smørterningene tilslutt. Når deigen er ferdig settes den til heving i ca. 1 time, dekk over med plastfolie. 

Kanelfyllet

Oppskrift

150g smør

Kanel

Sukker

 

Fremgangsmåte

Strø et tynt lag mel utover bordet og legg den ferdig hevede deigen der. Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til den er omtrent 1cm tykk(40 x 40cm). Bland sammen kanelfyllet og smør med en slikkepott, eller du kan smøre ut smøret og deretter drysse sukker og kanel over etterpå. Ha i sukker og kanel etter egen smak. Etter dette kan du velge hvilken form du vil ha på kanelsnurrene. 

 • Type 1: Du kan rulle deigen til en pølse og skjære skiver av den. Ha et bakebrett med bakepapir klart, legg skivene over på bakebrettet. La kanelsnurrene heve under plastfilm i ca. 1 time. Pensle kanelsnurrene med egg og strø over litt sukker. 
 • Type 2: Det er denne metoden vi har brukt her, men må si jeg synes type 1 er lettere. Smør kanelfyllet på den ene halvdelen, for så å brette den andre halvdelen over. Kjevl ut deigen nok en gang før du skjærer ca. 2cm brede strimler. Hver strimmel tvinnes til en knute og legges på et bakebrett. La heve under plastfolie i ca. 1 time, pensle med egg og strø over litt sukker slik som ved type 1.

 

 Stekes på 200grader i 10 - 12 minutter. 

 

Da er det bare å sette seg ned å nyte de deilige kanelbollene sammen med en god kopp med kaffe!

Stolpejakten

 • 29.05.2015 kl. 22:25

Det nærmer seg halvmaraton i Tromsø med stormskritt! Jeg har nå lagt opp treningsprogram for juni måned og ukene mot løpsdagen som er 20.juni. Jeg kommer til å legge ut ukentlige treningsprogrammer slik at dere kan følge med på hva jeg gjør på treningssiden fram mot halvmaratonet. 

I dag startet jeg dagen med intervalltrening sammen med samboeren min. Jeg løpte drag på 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 minutter, i pausene løper jeg rolig halvparten av lengden på dragene. Senere i kveld fant vi ut at det hadde vært deilig med en liten tur ut, før den faste fredagskosen. Vi dro dermed på stolpejakt, som har blitt en populær greie her på Gjøvik. Vi lastet ned stolpejakt-appen på mobilen slik at vi kunne registrere stolpene underveis.Vi endte opp med å finne 6 stolper i dag, ser frem til å finne enda flere.Gulrotkake med Philadelphia krem

 • 25.05.2015 kl. 18:02

Endelig har jeg fått bestått praksis og i morgen skal vi ha en liten avslutning på avdeling. I den anledning har jeg bakt en gulrotkake som jeg fikk oppskrift på av mamma. Mamma har alltid pleid å lage den hvert år til skøyteavslutningen, den er utrolig god og det er sjelden det blir noe igjen. Kaken står nå å kjøler seg i kjøleskapet mens jeg skal ut å løpe langtur, det er fare for at jeg må smake et lite kakestykke i kveld. Kaken

Ingredienser

4 egg

2 1/2 dl sukker

3 1/2 dl hvetemel

3ts kanel

1/2 ts salt

1ts vaniljesukker

1dl olje

4dl revne gulrøtter

2ts natron

 

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i mel, kanel, salt, vaniljesukker og natron. Bland oljen inn, rør forsiktig inn gulrøttene og hell røren over i en form. Røren må dobles dersom langpanne skal brukes. Stek kaken i ovnen på 180grader i ca.25 minutter. 

 

Ostekrem

Ingredienser

125g philadelphia ost

125g melis

1ts vaniljesukker

Sikt melisen og bland alt godt sammen. Ha på kaken når den er avkjølt. 

Bakkeintervaller

 • 23.05.2015 kl. 20:58

I dag har samboeren og jeg gjennomført en økt med bakkeintervaller i slalåmbakken her i Gjøvik. Vi startet med ca. 10 minutter rolig jogging, før vi begynte på dragene opp bakken. Vi løp det vi kunne oppover i 4 minutter før vi jogget rolig ned igjen for så å begynne på neste intervall. Vi løp fire drag i dag og jogget litt rolig etterpå for å få ned pulsen.

Denne treningen er veldig effektiv og det er en treningsform som bedrer utholdenhet og oksygenopptak. Man kjenner det godt i musklene i legger, lår og rumpe. Det var virkelig en hard økt i dag, men utrolig deilig etterpå. Nå slapper vi av på sofaen etter en god varm dusj og en deilig middag. 

Our little coffee corner

 • 22.05.2015 kl. 16:42

- Homemade coffee to go -

Vi var så heldig å få Nescafé Dolce Gusto Mini Me kaffemaskin av mine besteforeldre da vi var hjemme for å feire nasjonaldagen i Sandefjord helgen som var. Det var ikke enkelt å finne plass til kaffemaskinen på kjøkkenet ettersom det ikke er den helt store benkplassen. Jeg kan bruke kaffemaskinen til å varme opp vann til te, dermed fjernet jeg vannkokeren fra benken og satt brødristeren inn i skapet. Det endte tilslutt med at det ble et eget kaffehjørne på kjøkkenet.  

Pappbegrene m/lokk er fra Multitrend, kapselboksen er fra Nespresso. 

17.mai 2015

 • 18.05.2015 kl. 20:13

Nå er jeg på plass i Gjøvik, Preben og jeg reiste hjemover i går kveld etter en fin 17.mai feiring. Vi hadde en utrolig fin feiring sammen med familie i Sandefjord. Lillesøster var russ i år, og droppet dermed bunaden. Vi var bedt til deilig 17.mai-lunsj hos svigermor, og som alltid måtte vi innom min mormor for litt kaker før borgertoget. For et herlig vær vi hadde! 

Det er utrolig koselig å komme ut morgenen på 17.mai, det er et fantastisk liv i byen med den fine korpsmusikken, alle de flotte bunadene og alle de norske flaggene som er å se. Jeg må si at et av dagens høydepunkter er Sandefjords borgertog, som i år var på ca. 1time og 30minutter. Martine gikk i russetoget under barnetoget, hun valgte dermed å gå for skøyteklubben under borgertoget. Martine sin egen blogg kan dere finne HER

Skjellvika - Tønsberg tønne

 • 14.05.2015 kl. 22:27Denne uken ble det ingen løpetur fra praksis, men langtur ble det likevel. Nå er jeg hjemme i Sandefjord og skal bli her for å feire 17.mai sammen med familien. I dag har Preben, pappa og jeg vært på løpetur fra Skjellvika til Tønsberg tønne og tilbake igjen, det endte med en tur på 16.61km. Løypa går for det meste på sti og grusvei, gjennom skog og forbi Vestfolds flotte strender. På lørdag er det 4x4 intervaller som står på programmet. 

Etterlengtet grillmat

 • 09.05.2015 kl. 20:49

I dag var det meldt overskyet og regn, men slik ble det ikke. Jeg våknet til blå himmel og sol, det viste seg å bli en fin dag. Samboeren og jeg startet dagen med vår vanlige helgefrokost, egg og bacon. Jeg tok meg en løpetur til stadion etter frokost for å trene styrke, jeg gjorde øvelser for legger, lår og setemuskulatur. Når jeg kom tilbake fra treningen bestemte vi oss for å grille ettersom været var så fint. Vi gikk til Fastland badeanlegg og fant oss en fin plass på gresset, der koste vi oss med etterlengtet grillmat. 

Preben har nå reist hjem til Sandefjord, mens jeg blir her fram til onsdag ettersom jeg har vakter i praksis. Gleder meg til å komme hjem noen dager for å feire 17.mai sammen med familien. Det blir siste turen hjem til Sandefjord før sommerferien, etter nasjonaldagen venter de siste ukene i praksis og hjemmeeksamen. 

Mål: løpe hjem fra praksis en gang i uken

 • 07.05.2015 kl. 22:21

I dag ble det enda en løpetur fra praksisplassen på Reinsvoll og hjem til Gjøvik. Gjennom praksisperioden satte jeg meg mål om å løpe fra eller til praksis en gang i uken, dette begynte jeg med fra ei venninne viste meg løypen uken før påskeferien. Fikk selvfølgelig ikke løpt løypa i påskeferien, da var jeg hjemme på ferie. Jeg har bortsett fra påskeferien klart å følge opp målet mitt fram til nå, i dag løp jeg turen for 6. gang! Fortsetter sånn videre ut de siste fire ukene av praksis. 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits