Treningsuke 18

 • 28.04.2015 kl. 22:24

Restitusjonstrening

 • 26.04.2015 kl. 15:56

Startet dagen med en deilig søndagsfrokost med egg og bacon! Ved bruk av massasjerullen har jeg hatt 30minutter med egenmassasje før jeg kl.11.00 dro til svømmehallen. I svømmehallen startet jeg med litt styrketrening, før jeg svømte 1000m i bassenget. Svømming gir økt utholdenhet og økt muskelstyrke, det belaster ikke ledd og er veldig fint som restitusjonstrening eller ved opptrening etter skade. 

Shut up & run

 • 25.04.2015 kl. 17:46


Det har blitt noen endringer i treningsplanene denne uken ettersom jeg hadde eksamen på onsdag. Langturen jeg skulle løpe på torsdag ble flyttet til i dag. Jeg startet dagen med 30minutter yoga, før jeg sammen med samboeren tok fatt i joggeskoene og 19.97km lang løpetur. Det er en tung løype å løpe med mye motbakker spesielt mot Reinsvoll, men veien tilbake er lettere med noe opp og ned før de siste kilometerene til Gjøvik går nedover. I morgen blir det å starte dagen med yoga og massasjerulle, før det blir magetrening og svømming i svømmehallen. Senere på dagen skal vi ut med noen venner å spille fotball. 

Olympus Pen E-PL7

 • 20.04.2015 kl. 12:11


Mitt speilreflekskamera Canon EOS 7D er alltid med når jeg er ute å reiser, men det blir stort og tungt å ta med seg overalt. Jeg er glad i å ta bilder og kjøpte meg dette, en del mindre og lettere kameraet fra Olympus. 

Kameraet er enkelt i bruk og har mange bra funksjoner som blant annet vendbar skjerm til selfies med justerbar selfie timer, wifi for rask overføring av bilder, fjernstyring av kameraet via app på mobiltelefonen, kan ta bilder i Raw format og har flere ulike filtre. Kameraet har en perfekt størrelse og har et stilig design. Jeg er veldig fornøyd og gleder meg til å bli enda bedre kjent med funksjonene. 

A camera is a save button for the minds eye -

Keep going

 • 19.04.2015 kl. 21:20

Crepes de nutella

 • 17.04.2015 kl. 22:20

De siste dagene har gågata i Gjøvik vært fylt med matboder fra ulike land som Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Holland og Polen. I dag tok vi turen ned i byen for å ta en titt, vi koste oss med pannekaker med nutella og banan. Namnam! I helgen har jeg praksis på sykehuset, og i morgen blir det en 16km lang løpetur til seinvakten.  

Smoothie

 • 16.04.2015 kl. 21:11

Har satt meg ned i sofaen og nyter en frisk smoothie etter å ha fullført dagens husarbeid. Det er ikke så nøye med desilitermål! Jeg pleier ikke følge noen oppskrift når jeg lager smoothie, men jeg ser hva jeg har i kjøleskapet og i fryseren. I kveld ble det en smoothie laget av det som var igjen av kokosmelken fra middagen i går, appelsinjuice, banan, frosne jordbær, bjørnebær, bringebær, og blåbær. 

Jeg hadde ikke syrnet melk eller noe yoghurt i kjøleskapet, men kokosmelk var veldig godt det også. Banan bruker jeg alltid når jeg lager smoothie, det gir en god og rund smak. Om smoothien blir for sur tilsetter jeg mer banan, dersom den blir for mild tilsetter jeg mer juice. Ellers bruker jeg fryst frukt, det er billigere og går ikke ut på dato. Bruker du fersk frukt er det lurt å tilsette noen isbiter. 

Med kun jordbær, banan og appelsinjuice har du ingredienser til en kjempegod smoothie! 

Grønn karrikylling

 • 15.04.2015 kl. 20:09

Dette er definitivt vår nye middagsfavoritt, lager den omtrent en gang i uken. 

Ingredienser

3-4 kyllingfileter

3ss soyasaus

50g karripasta

4 vårløk

1 rød paprika

1 kinesisk hvitløk

1 liten ingefærrot

2dl kokosmelk

1ss soyasaus

Salt & pepper

Fersk koriander

Rapsolje til steking

 

Skjær kyllingfiletene i biter og vend dem i soyasaus, la stå mens du klargjør grønnsakene. Kutt vårløken i tynne skiver, kutt paprikaen i biter, finhakk hvitløk og riv ingefær. Stek kyllingen i en varm stekepanne med rapsolje. Stek kyllingen på sterk varme til den blir brun. Ta så ut kyllingen og reduser varmen. Ha så i karripasta og fres til du kjenner en deilig karriduft. Ha i paprika, hvitløk og ingefær og fres i et par minutter. Ha i kyllingen og bland godt. Tilsett kokosmelk og soyasaus. Kok raskt opp og la trekke til kyllingen er ferdig. Ha i vårløk og koriander før servering. Server med ris og salat. Jeg følger ikke oppskriften etter punkt å prikke, men har funnet fram til en variant jeg synes er passe sterk. Denne herlige oppskriften på karrikylling fant jeg i boken: Maks Effekt! Kokeboken for deg som trener. I boken er det mange andre deilige oppskrifter, boken er virkelig å anbefale.  

Min treningsuke

 • 13.04.2015 kl. 20:56

En aktiv dag

 • 12.04.2015 kl. 19:25Forkjølelsen jeg fikk i påsken er nå mye bedre. Jeg prøvde meg på en løpetur hjem fra praksisplassen på Reinsvoll til Gjøvik på fredag. Det endte med en tur på 16.2km, i et flott vær! Jeg følte at det ble litt mye for kroppen å løpe så langt rett etter sykdom, dermed ble det treningsfri på lørdag. Kjæresten og jeg koste oss med god mat før vi var på kino for å se Fast & Furious 7.

I dag har det vært en aktiv dag. Dagen startet med løpetur sammen med kjæresten, vi møtte også min onkel på veien som også hang seg på. Etter løpeturen laget vi omelett til lunsj før vi fikk en sykkeltur til Vind Stadion for å se Gjøvik Swans vs. Tønsberg Raiders. Det er første gang jeg har sett amerikansk fotball, og jeg tror jeg må sette meg litt inn i reglene til en annen gang. Nå har jeg ordnet litt snacks for kvelden, kakao og jordbær til meg og potetgull til kjæresten. Gleder meg til en ny episode av 71grader nord snart. 
Påsken 2015

 • 08.04.2015 kl. 21:35

Jeg har hatt en strålende påskeferie! Det er alltid godt å komme hjem til Sandefjord og slappe av sammen med familie, venner og kjæresten. Desverre startet jeg ferien med forkjølelse, men det bedret seg heldigvis til vi skulle reise på hytta. Søsteren min og jeg var med pappa på shopping i Sverige, der det ble brukte mye tid i sportsbutikkene. På skjærtorsdag reiste vi til hytta på Gautefall, der ble vi til søndag. Det ble mye god mat og godis disse dagene. Selv med litt lite snø fikk vi til en skitur der vi grillet og koste oss i fjellsola. En tur i slalåmbakken med hamburger til lunsj er alltid obligatorisk i påsken. Nå er jeg tilbake på Gjøvik og i praksis på Reinsvoll.

Ser fram til å komme igang med treningen igjen etter sykdom. Løp rolig turorientering på mandag, det var veldig gøy men var tett i nese og hals. I dag har jeg vært en tur i svømmehallen og jeg kjenner at formen ikke er helt på plass enda. Blir litt rolig trening i morgen, kanskje jeg prøver meg på en løpetur fra Reinsvoll til Gjøvik på fredagen om jeg er bedre i halsen. 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits